Golvläggare

Ämnet golvläggning ska ge dig kunskaper om och färdigheter i undergolvsarbeten, läggning av mattor och plattor av plastmaterial samt textila golv. Undervisningen ska ge dig möjlighet att utveckla kunskaper om och färdigheter i golv- och väggarbeten i våtrum samt läggning av trä- och laminatgolv. Dessutom ska du ges möjlighet att utveckla kunskaper om och färdigheter i reparation och underhåll av golv.

Som golvläggare kommer du in på en byggarbetsplats i slutskedet. Golvläggarens arbete är nästan uteslutande inomhusarbete.
Du arbetar med att lägga och reparera golv av trä, plast, linoleum, kork, textil eller annat material. Att klä våtrum ingår också i golvläggarens arbetsuppgifter liksom arbete med renovering och underhåll. Du arbetar också med förarbeten som att isolera och spackla ojämnheter.
Du jobbar i allt från renovering till nybyggnadsprojekt. Merparten av dagens golvmaterial läggs i stora enheter, som t.ex. mattor på rulle eller parkettbrädor, men du ska också kunna utföra specialjobb t.ex. mönsterläggning av parkettgolv. Ett stort arbetsområde är våtrum. Det vanligaste är plastgolv med svetsade vattentäta fogar men du ska även kunna klä våtrumsväggar med plastmaterial. Utbildningen kan leda till fortsatta studier på yrkeshögskola.

Välkommen med din ansökan!

För mer information kontakta:

Studie- och yrkesvägledare:

Sofia Hansson Tel:0524-233 00

sofia.hansson@larlingsgymnasiet.se

Yrkeslärare:

Hans-Erik Olsson, 0768-70 91 45

hans-erik.olsson@larlingsgymnasiet.se

Ansök