Lärlingsutbildning Elteknik

Inriktningen ska ge kunskaper i att installera, underhålla och reparera elanläggningar, eldistributionsnät, larm samt tv- och datanät. Inriktningen kan leda till yrken som elektriker verksam inom installation eller eldistribution. Andra möjliga yrken är till exempel hisstekniker och larmtekniker.
Elbranschen har en stor tillväxtpotential. Utbildar du dig inom denna bransch har du stora framtidsmöjligheter. Idag är det brist på elinstallatörer! Du lär dig att arbeta med olika typer av elinstallationer.
Det kan till exempel vara bygg- , industri- eller installationselektriker. Du får lära dig både praktiska och teoretiska grunder. Ditt arbete hjälper dig att förstå den teoretiska delen. Du kommer att vara på flera olika arbetsplatser och kan då arbeta in dig på dessa.
Du är med och påverkar din individuella studieplan och tar ansvar för den. Den praktiska delen lär du av en elektriker som är din utbildningshandledare. Du blir en i ett arbetslag och du får flera arbetskamrater som hjälper dig. Efter hand får du arbeta mer och mer självständigt och under eget ansvar.
Din trygghet är att du alltid har en utbildningshandledare som hjälper och förklarar det du inte kan eller förstår. Din lärare i elteknik besöker dig och följer din utveckling. Teorin anpassas till det du arbetar med.
Vi följer branschens krav och riktlinjer samt samarbetar med både stora och små installationsföretag. Utbildningen kan leda till fortsatta studier på yrkeshögskola.

Välkommen med din ansökan!

Ansök

 

Läs mer om El-och energiprogrammet