Om skolan

Vi erbjuder dig en unik möjlighet att genomföra din yrkesutbildning ute i arbetslivet. På så sätt får du både arbetslivserfarenhet och kontakter redan under din utbildning. Som lärling hos oss:

• är du minst halva utbildningstiden på en lärlingsplats där det finns en handledare som, i samverkan med yrkesläraren, utbildar dig i yrket.
  • får du kontinuerligt besök på lärlingsplatsen av din yrkeslärare.
  • följer du arbetsplatsens arbetstider.
  • får du mat- och reseersättning när du är på arbetsplatsen.
  • integreras din undervisning på skolan, dels inom de gymnasiegemensamma ämnena och dels inom respektive yrkesutbildning.
  • äter du frukost på skolan och lunch i skolmatsalen.
  • har du tillgång till elevhälsa – Skolsköterska, skolkurator, skolpsykolog och skolläkare.
  • är du försäkrad dygnet runt.
  • sätts dina betyg av yrkesläraren i samråd med din handledare.

Dessutom:

• kvalitetssäkrar Skolverket utbildningen genom styrdokument.
  • följer lärlingsrådet på skolan upp och kvalitetssäkrar din lärlingsplats.
  • reglerar ett utbildningskontrakt vilka delar av utbildningen som skall skol- respektive arbetsplatsförläggas samt vilken handledare och lärare som ansvarar för den arbetsplatsförlagda utbildningsdelen.
  • skrivs utbildningskontraktet under av elev/vårdnadshavare, företrädare för arbetsplatsen och Lärlingsgymnasiet som är skolhuvudman.
  • kan utbildningen leda till fortsatta studier på högskola.