YRKESLÄRARE

Lärlingsgymnasiet i Sverige AB har bedrivit genuin lärlingsutbildning sedan 2008 och finns i ALE – Nödinge och i Munkedal. Vi har många års erfarenhet av att yrkesutbilda på arbetsplats och tillfrågas som experter på konferenser och i utvecklingsprojekt. Här vävs yrkespraktik samman med teori, vilket ger eleverna en intressant undervisning och bättre förståelse för de teoretiska delarna. Organisationen består av engagerade, flexibla, visionära pedagoger som med övrig personal har ett helhetstänk kring lärlingarna.

Lärlingsgymnasiet i Ale söker yrkeslärare

Eftersom intresset för våra utbildningar är mycket stort så växer vi fortfarande och måste även i år nyrekrytera. Vill du bli vår nya kollega?

Vi söker yrkeslärare inom följande inriktningar:
- Fordon och transport; inriktning transport
- Bygg och anläggningsprogrammet; inriktning husbyggnad
- Handel och Administrationsprogrammet

Lärlingsgymnasiet i Sverige AB erbjuder yrkesinriktade program med en mycket hög procentuell andel elever som efter studenten går vidare direkt ut i jobb. Lärlingarna kontrakteras på värdföretag som tillsammans med gymnasiet får chansen att utbilda morgondagens medarbetare. På Lärlingsgymnasiet i Sverige AB kan våra elever få grundläggande behörighet till högskola.

I dag går 210 elever på skolenheten Ale uppdelade på 3 årskullar. Vi är fortfarande i ett expansivt skede och skolenheten växer och utvecklas. Vi sätter kvalité och bemötande för eleven i fokus. För oss är ett relationellt och coachande arbetssätt en av  framgångsfaktorerna. På skolenheten arbetar personalstyrkan av 40 personer.

Som Yrkeslärarna på skolan

Följer du elevernas utveckling; Du ansvarar både får deras teoretiska utbildning men också besöker dem på deras värdföretag. Du har ett helhetsansvar för eleven och dennes utveckling mot framtida yrkesliv. Det innebär b la teoretisk undervisning, anskaffning av APL platser, kontinuerlig kontakt med värdföretagen och eleven om dennes arbetsuppgifter och kunskapsutveckling, mentorskap mm. Men du är inte ensam. Vi är ett helt team som jobbar tillsammans kring och med eleverna.

Bakgrund och utbildning

Yrkeslärarprogrammet inom berörd inriktning alt yrkesman/kvinna med pedagogisk fallenhet och intresse att sätta dig på skolbänken i framtiden. Som yrkeslärare hos oss ” står du med ett ben i varje värld” – arbetslivet och skolan,  så för oss är det också viktigt att hen har en gedigen yrkeserfarenhet och kontaktnät i branschen.

B-körkort

Egenskaper

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och en självklarhet är att du brinner för att arbeta inom ett lärlingsgymnasium samt att du delar våra visioner och värderingar. Vi ser också att du har ett stort intresse för och förmåga att jobba med och leda ungdomar. Du kan arbeta självständigt men är även en lagspelare.

Start: Till höstterminen - 8 Augusti 2018

Omfattning: Heltid eller deltid beroende på inriktning och bakgrund

Plats: Nödinge

Lön: Månadslön enligt överenskommelse beroende på din erfarenhet osv.

Avtal: (Friskoleavtalet) Almega Tjänsteföretagen

Sista ansökningsdatum: 2018-05-31

Ansökningstiden löper alltså ut den 31 maj, men intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdagen. Skicka därför in din ansökan omgående.

Ansökan skickas till malin.luukinen@larlingsgymnasiet.se

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta
Rektor malin.luukinen@larlingsgymnasiet.se tfn 0768-712027 eller Bitr Rektor Lennart.Wallstrom@larlingsgymnasiet.se tfn 0733764930

Du kan också gå in på www.larlingsgymnasiet.se om du vill veta mer om oss.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.