Lärlingsgymnasiet

Lärlingsutbildning Handel och service

Inriktningen ska ge fördjupade kunskaper för arbete inom detalj- och partihandel. Inriktningen kan leda till arbete inom till exempel försäljning och marknadsföring, butikskommunikation, butiksledning, inköp och logistik eller kundservice.

Om du är serviceinriktad och tycker om att arbeta med människor då är handelsutbildning rätt för dig. Din lärare i handelsämnen besöker dig och följer din utveckling. Teorin anpassas till det du arbetar med, vilket gör att den blir lätt för dig att förstå. Vi samarbetar med både stora och små företag inom handel. Branscherna är allt ifrån dagligvaruhandel till detaljhandel inom mode, heminredning, elektronik samt bygg- och järnhandel.
Kunskaper om elektronisk handel, internetbutiker, information och marknadsföring med hjälp av multimedieteknik hör även hit. Nya affärscentra startar hela tiden. Vi har samarbete med både enskilda butiker och affärskedjor. De gör att du kommer att kunna arbeta in dig i ett stort nätverk med butiker. Det är brist på duktiga säljare!
Du lär dig hur olika företagsformer fungerar och hur du ska starta ett företag. Du kommer att vara på flera olika arbetsplatser och kan då arbeta in dig i många butiker. Med denna utbildning som bas kan du nå hur långt som helst inom affärslivet! Utbildningen kan leda till fortsatta studier på yrkeshögskola.

Så tycker Hanna från Lysekil om handelsprogrammet >>
Handelseleverna Emma och Fredrik utbildades i entreprenörskap i Botswana >>

Välkommen med din ansökan!

Ansök här om du ska starta yrkeskarriären inom handeln.

För mer information kontakta:

Studie- och yrkesvägledare: Annabell Olsson, 0524-233 00, 0768-71 20 31
Yrkeslärare: